Devojčica u OŠ "Milena Pavlović Barili" napravila listu imena učenika sa naslovom "meta"

Otac jedne devojčice poslao je razrednoj tog odeljenja fotografiju lista sveske na kome su se nalazila imena nekoliko učenika sa naslovom "meta".

Izvor: Novosti
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut
Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Po njegovim rečima, to je slikano u svesci jedne učenice iz tog odeljenja.

"Razredna me je obavestila, a onda sam ja postupila po procedurama koje je naložilo Ministarstvo prosvete školama kada se dese ovakve situacije", izjavila je Olivera Korošec, direktorka beogradske osnovne škole "Milena Pavlović Barili".

Prema njenim rečima, ceo slučaj prijavljen je nadležnima i u toku je rad na rasvetljavanju svih detalja.

"Slučaj je prijavljen policiji i predat je spisak. Policija radi na daljem razjašnjavanju slučaja, da li je spisak napisan nakon ovih tragičnih događaja, da li je postojao odranije, pa je dopisan samo naslov, da li ga je ta devojčica napisala, kako se došlo u posed te fotografije i da li je uopšte fotografisano u svesci nekog od učenika naše škole. Policija je preduzela mere i radnje i vrši proveru sa školskim psihologom", kaže Korošec.

Kako dodaje, u školi su obavljeni razgovori koji su neophodni u ovakvim situacijama sa učenicima i nekim roditeljima.

"Predstavnika Saveta roditelja odeljenja u kome se pojavio spisak upoznala sam odmah po postupanju sa svim pojedinostima postupanja, odnosno kome, kada i šta je prijavljeno, i sledeći korak je zakazivanje roditeljskog sastanka čim škola dobije bilo kakvu povratnu informaciju iz policije", rekla je direktorka škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 78 idi na stranu