Putin: Za Rusiju je nastupilo vreme samoopredeljenja

Za Rusiju je nastupilo vreme samoopredeljenja, borbe za pravo da bude ono što jeste, zemlji nisu potrebni standardi koji su grubo nametnuti spolja.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ovo je izjavio predsednik Rusije Vladimir Putin.

"Mi se sa velikim poštovanjem odnosimo prema nasleđu svetske kulture. U našoj zemlji jednostavno je nemoguće zamisliti pokušaje da se nešto 'ukine'. Međutim, gledajući šta se dešava u svetu, sve jasnije shvatamo da nam nisu potrebne smernice ili standardi grubo nametnuti spolja koji suzbijaju svaku originalnost razvoja. Za nas je, zapravo, sada vreme samoopredeljenja, borbe za pravo da budemo svoji“, poručio je Putin u video-obraćanju povodom otvaranja Akademije kreativnih industrija u umetničkom klasteru "Tavrida" na Krimu.

Kako je dodao, kultura i umetnost, oblasti čiji je smisao da ujedinjuju ljude, danas su se našle u epicentru geopolitičke konfrontacije.

"Pokušavaju da 'ukinu' sve što je povezano sa Rusijom, da izbrišu iz civilizacijskog nasleđa. Na taj način oni kažnjavaju, pre svega, sami sebe, svojim narodima i građanima uskraćuju mogućnost da se upoznaju sa pravim remek-delima", rekao je ruski lider.

Takođe je naglasio da ruska kultura nosi „posebnu vrednosnu poruku koja govori o snazi milosrđa, međusobnog poštovanja, o najvažnijim duhovnim i moralnim osnovama“ koje se moraju sačuvati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 581 idi na stranu