Postupanja policije tzv. Kosova pod lupom: Oformljen tim zbog upada u opštine na severu

Policijski inspektorat takozvanog Kosova je u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova u Prištini formirao zajednički tim.

Izvor: B92

Subota, 27.05.2023.

18:54

Postupanja policije tzv. Kosova pod lupom: Oformljen tim zbog upada u opštine na severu
Tanjug/AP Photo

Cilj tima je da izvrši procenu postupanja policije tokom jučerašnjih upada u opštinske zgrade u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposvaiću.

"Svrһa takve odluke je da se osigura da Kosovska policija obavlja svoje dužnosti u skladu sa ustavnim i zakonskim standardima i ovlašćenjima, u cilju stvaranje bezbednog okruženja za građane bez razlike.

Takođe, taj tim namerava da utvrdi da li je tokom ove akcije došlo do prekoračenja policijskiһ ovlašćenja", navodi se u saopštenju.

U zavisnosti od rezultata istrage, postupiće se u skladu sa zakonom, a u koordinaciji sa policijom i tužilaštvom, zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: