Žestoka osuda iz Amerike, Kurtiju poručeno: "Uništili ste..." FOTO

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Ričard Grenel kazao je da Vašington podržava one za koje veruje da napreduju u poštovanju zapadnih vrednosti.

Izvor: B92

Subota, 27.05.2023.

15:46

Žestoka osuda iz Amerike, Kurtiju poručeno:
EPA-EFE/Georgi Licovski

On je dodao da je samozvnani kosovski premijer Aljbin Kurti uništio čvrste veze tzv. Kosova i SAD.

Grenel je Tviteru, reagujući na komentar Kurtija o jučerašnjem nasilnom upadu tzv. kosovske policije zgrade opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, je pravo izabranih na demokratskim izborima da preuzmu funkciju, rekao da je Kurti prvi lider čije postupke su osudili i demokrate i republikanci.

"Međutim, strana pomoć nije pravo. SAD podržavaju one za koje verujemo da napreduju u zapadnim vrednostima. Uništili ste čvrstu vezu SAD i (tzv.) Kosova. Vi ste prvi lider (tzv.) Kosova koga su osudile i demokrate i republikanci", istakao je Grenel.

On je označio u objavi i Vjosu Osmani kojoj je poručio da je "tišina zabrinjavajuća", ali i bivšeg premijera Hašima Tačija kome je poručio da je "sada potreban".

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: