Postavlja se video nadzor u blizini opština na severu KiM

Danas se u blizini objekata Opština Zvečan, Leposavić i Zubin Potok postavlja video nadzor.

Izvor: Tanjug

Subota, 27.05.2023.

15:17

Postavlja se video nadzor u blizini opština na severu KiM
Tanjug/AP Photo/Dejan Simicevic

Tokom celog dana tzv. Kosovska policija, zajedno sa specijalnim jedinicama dežura u blizini opštinskih zgrada.

Kako je ranije danas za Tanjug rekao predsednik Partije kosovskih Srba Aleksandar Jablanović, opštinsku zgradu u Leposaviću čuva više od 30 pripadnika tzv kosovske policije, a povećano je njihovo prisustvo i u stanici policije.

Prepreke koje su juče Srbi postavili kako bi sprečili ulazak policajaca i specijlaca uklonjene su.

Tokom jučerašnjeg upada u zgrade Opština na severu Kosova i Metohije, Leposavić je poslednji objekat koji su tzv. kosovska policija i specijalne jedinice zauzele, a na zgradu opštine postavljena je zastava tzv Kosova.

Zastava takozvanog Kosova postavljena je danas na zgradu opštine Zvečan, nakon što su juče, nakon nasilnog ulaska u zgrade opština, u Leposaviću i Zubinom Potoku takođe postavljene zastave takozvanog Kosova.

Nakon pokušaja građana severa Kosova i Metohije da spreče policiju da uđe u opštinske prostorije u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, došlo do sukoba, u kojima je policija je upotrebila suzavac, dimne i šok bombe.

Tom prilikom povređeno je više Srba, a Kosovska policija je ušla u opštinske zgrade i u njih uvela albanske gradonačelnike.

Pročitajte još:





Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: