Miloš Vučević je novi predsednik SNS: "Velika je prednost kad nasleđujete stranku posle Vučića"

Za predsednika stranke SNS i za naslednika Aleksandra Vučića, na predlog Vučića, izabran je Miloš Vučević.

Izvor: B92

Subota, 27.05.2023.

12:30

Miloš Vučević je novi predsednik SNS:
FOTO TANJUG/ NEBOJŠA RAUS/bs

Miloš Vučević, trenutno je potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane.

Miloš Vučević obratio se novinarima nakon održane sednice skupštine. On se zahvalio svim delegatima svim delegatima SNS.

"Da se zahvalim na kandidaturi i izboru na predsednika stranke. Veliko hvala i dosadašnjem predsedniku stranke na sjajnom vođenju stranke", rekao je Vučević.

"Ja ću imati jednu veliku prednost u politici, da ću imati jednog takvog političara kakav je Aleksandar Vučić pokraj sebe. Ona teža okolnost je da to nije lako očuvati i unaprediti i ići dalje. Verujem da ćemo zajedno, timski, rukovodstvo stranke, biti dostojni tog izazova i svesni tih odgovornosti", rekao je on.

Rekao je da će imati prilike da se konsultuje i sa drugim članovima stranke, jer nije problem pitati, bitno je razgovarati, imati razmenu mišljenja.

Vučević je rekao da je SNS spreman da razgovara sa svim političkim činiocima.

"Mi smo spremni da razgovaramo sa svim političkim strankama o pitanju eventualnih ranijih izbora, datumu održavanja izbora... Nismo razgovarali oko rekonstrukcije Vlade Srbije, ni danas, ni prethodnih dana. I to nije bila tema. Ono što sam rekao nakon izbora za predsednika SNS, da ono što je Aleksandar rekao to je aksiom za SNS - nema nikakve prelazne Vlade Srbije. Vlada se formira samo na osnovu većine u Skupštini, a ona se dobija podrškom građana na biračkim mestima, odnosno na izborima. Oko toga nema nikakve rasprave i ne ostavljamo ni milimetar prostora da neko umišlja da će nešto da uradi ili kako da preuzme vlast. Vlast preuzimate kad dobijate većinsku podršku birača", rekao je on. "Predložiću vam danas za predsednika nikakvo predsedništvo, već predlažem da novi predsednik stranke bude Miloš Vučević", rekao je Vučić.

On je još juče na skupu "Srbija nade" najavio da će danas da se zvanično povuče s čela stranke.

"Ovu stranku nikada dok sam živ neću da napustim", rekao je Vučić danas u Kragujevcu.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: