"Planiram, opet, u dogledno vreme"

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio da planira da ponovo razgovara telefonom o situaciji u Ukrajini sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom "u dogledno vreme".

Izvor: B92

Petak, 26.05.2023.

07:59

Foto: Profimedia

"Prošlo je dosta vremena od našeg poslednjeg telefonskog razgovora. Ali planiram da ponovo razgovaram sa Putinom u dogledno vreme", rekao je nemački lider u intervjuu listu "Kelner Štat-Ancajger", objavljenom danas.

Putin i Šolc su poslednji put razgovarali telefonom 2. decembra. Njihov razgovor je trajao oko sat vremena i odnosio se na sukob u Ukrajini i njegove posledice, prenosi agencija Tass.

Tokom razgovora, ruski predsednik je pozvao Berlin da "preispita svoju poziciju u kontekstu dešavanja u Ukrajini".

Razgovor je pokrenula Nemačka. Pre toga, dvojica lidera imali su telefonski razgovor 13. septembra 2022. godine, podseća ruska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: