"Rusija neće dobiti rat"

"Rusija neće ostvariti vojnu pobedu u Ukrajini i malo je verovatno da će kijevske snage u skorije vreme potisnuti sve ruske pobunjenike sa njene teritorije".

Izvor: klix.ba

Petak, 26.05.2023.

07:25

Tanjug/Denis Pushilin, head of the Russian-controlled Donetsk region telegram channel via AP

"Ovaj rat, u vojnom smislu, Rusija neće dobiti", rekao je general Mark Mili, predsednik Združenog generalštaba SAD.

Prvobitni strateški ciljevi Rusije, uključujući rušenje vlade u Kijevu, "nisu vojno ostvarivi", rekao je Mili novinarima nakon završetka sastanka desetina zemalja koje su članice Odbrambene kontakt grupe Ukrajine, poznate i kao Ramštajn grupa.

On je dodao da će se krvava borba nastaviti i da će biti teška i da će u jednom trenutku obe strane pregovarati o nagodbi. Njegova procena doprinosi brojnim prognozama da se čini da će se rat u Ukrajini odugovlačiti, pri čemu nijedna strana nije u poziciji da ostvari jasnu pobedu i nikakvi pregovori trenutno nisu u toku.

Tenzije između Moskve i Vašingtona nastavljaju da rastu dok SAD predvode pokušaj međunarodne podrške i vojne pomoći Ukrajini, uključujući koordinaciju isporuka oružja iz desetina zemalja.

U očiglednom zaokretu u politici, SAD su prošle nedelje objavile da će podržati davanje Ukrajini napredniһ ratniһ aviona F-16 američke proizvodnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: