"Rusija neće dobiti rat"

"Rusija neće ostvariti vojnu pobedu u Ukrajini i malo je verovatno da će kijevske snage u skorije vreme potisnuti sve ruske pobunjenike sa njene teritorije".

Izvor: klix.ba
Podeli
Tanjug/Denis Pushilin, head of the Russian-controlled Donetsk region telegram channel via AP
Tanjug/Denis Pushilin, head of the Russian-controlled Donetsk region telegram channel via AP

"Ovaj rat, u vojnom smislu, Rusija neće dobiti", rekao je general Mark Mili, predsednik Združenog generalštaba SAD.

Prvobitni strateški ciljevi Rusije, uključujući rušenje vlade u Kijevu, "nisu vojno ostvarivi", rekao je Mili novinarima nakon završetka sastanka desetina zemalja koje su članice Odbrambene kontakt grupe Ukrajine, poznate i kao Ramštajn grupa.

On je dodao da će se krvava borba nastaviti i da će biti teška i da će u jednom trenutku obe strane pregovarati o nagodbi.

Sve o sukobu u Ukrajini iz minuta u minut pratite ovde.

Njegova procena doprinosi brojnim prognozama da se čini da će se rat u Ukrajini odugovlačiti, pri čemu nijedna strana nije u poziciji da ostvari jasnu pobedu i nikakvi pregovori trenutno nisu u toku.

Tenzije između Moskve i Vašingtona nastavljaju da rastu dok SAD predvode pokušaj međunarodne podrške i vojne pomoći Ukrajini, uključujući koordinaciju isporuka oružja iz desetina zemalja.

U očiglednom zaokretu u politici, SAD su prošle nedelje objavile da će podržati davanje Ukrajini napredniһ ratniһ aviona F-16 američke proizvodnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 581 idi na stranu