"Lezi dole! Pogledajte snimak hapšenja 37 kriminalaca sa Zapadnog Balkana VIDEO

Evropol je danas saopštio da je uhapšeno 37 članova veoma nasilne kriminalne grupe sa Zapadnog Balkana.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 25.05.2023.

16:27

Foto: Profimedia

Kako navode, ova kriminalna grupa uglavnom je bila uključena u krijumčarenje droge i vatrenog oružja širom Evrope.

Od 37 osumnjičenih, 15 je uhapšeno u jučerašnjim racijama koje su istovremeno izvršene širom Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Holandije, Italije, Belgije i Nemačke.

Dodaje se da su akcije koordinisane sa komandnog mesta u Zagrebu, uz podršku službenika Evropola raspoređenih na terenu.

Grupu je predvodio državljanin Bosne i Hercegovine koji trenutno služi četvorogodišnju kaznu zatvora u Italiji.

On je nastavio da organizuje kriminalne aktivnosti iz zatvorske ćelije, odakle je, veruje se, redovno izdavao naređenja i upustva svojim podređenima.

Tokom racija je zaplenjeno, između ostalog, 148.000 evra u gotovini, 18 komada vatrenog oružja, uključujući dva mitraljeza i 2.512 komada municije.

Pored toga, zaplenjeno je 15 kilograma kokaina, 11 kilograma heroina, tri kilograma amfetamina, sedam kilograma marihuane i 10 kilograma hašiša.

Ovu međunarodnu akciju prati složena istraga koju je vodila hrvatska Glavna policijska uprava, u okviru Operativne grupe "Balkanski kartel", navodi se u saopštenju Evropola.

Evropol je ranije osnovao Operativnu radnu grupu "Balkanski kartel", koja okuplja istražitelje iz cele Evrope i sveta, kako bi se efikasno izborio sa pretnjama koje dolaze iz ovog regiona.

U okviru rada ove grupe nedavno je u Srbiji razbijena najveća organizacija za trgovinu drogom na Balkanu. Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: