Još 5 dana do najvećeg skupa "Srbija nade"

Još 5 dana ostalo je do velikog skupa 26. maja koji je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Nedelja, 21.05.2023.

00:01

Još 5 dana do najvećeg skupa
FOTO TANJUG/ RADE PRELIÆ/ bg

Vučić je izjavio da veliki skup na koji je pozvao 26. maja nije kontramiting.

Očekuje se da na veliki skup, koji je najavio predsednik Srbije, dođe najmanje 140.000 ljudi.

Ta se procena može izvući iz podatka da se na velikom mitingu SNS, koji je održan u aprilu 2019, ispred Narodne skupšrine Republike Srbije okupilo između 140.000 i 150.000 ljudi.

U Beograd je tada iz svih krajeva Srbije, ali i iz regiona – Republike Srpske, Crne Gore, došao veliki broj ljudi, a procenu o tome da se okupilo između 140.000 i 150.000 dala je policija.

Zbog toga se očekuje da će na skupu koji je najavio Vučić za 26. maj biti najmanje toliko ljudi, a možda i više, naveli su neki mediji.

Vučić je naveo da će se na tom skupu izaći s planom, da će na njemu govoriti i veoma ugledni ljudi.

"Mi nismo hijene i lešinari, da koristimo tragediju. Mi ljude ne pozivamo da bismo iskazali bes, već želimo da izađemo sa planom, to želimo tog dana da pokažemo. Obratiće se ljudi van političkih stranaka, neki koji su i deo stranaka... Moramo da menjamo suštinski Srbiju, da najavimo šta možemo da uradimo, da učinimo... Kako će plate i penzije da rastu, Mi nećemo da ponudimo mržnju i bes, ne trenutnu reakciju na nešto što izaziva užasne emocije kod ljudi. Zato smo zakazali za 15-20 dana, i pokažemo šta je naš plan i program. Dan posle toga iznećemo plan i program, a u međuvremenu smo spremni da ih saslušamo, izađemo u susret", dodao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: