Rusi oborili svoje avione? Prigožin: "Ako nacrtate krug na mestima gde su pali..."

Šef ruske grupe Vagner Jevgenij Prigožin danas je sugerisao mogućnost da je Rusija oborila svoje avione u regionu koji se granici sa Ukrajinom.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 14.05.2023.

20:36

Rusi oborili svoje avione? Prigožin:
Foto: Profimedia

''Četiri aviona, ako nacrtate krug na mestima gde su pali... I odete na internet i vidite koje PVO oružje može biti u blizini tih krugova, možete da napravite sopstvene verzije događaja'', rekao je Prigožin na video snimku koji je objavio na svom kanalu na Telegramu.

Prigožin, čije su snage glavni ruski oslonac u borbama za grad Bahmut, je više puta kritikovao rusku vojsku zbog njene strategije u Ukrajini i zbog navodnog neuspeha da Vagner snabde dovoljnim količinama municije, prenosi AP.

Ruski zvaničnici nisu komentarisali izveštaje da su se dva borbena aviona, Su-34 i Su-35, kao i dva vojna helikoptera Mi-8 srušila u subotu u Brjanskoj oblasti.

Tokom rata, prekogranično granatiranje je više puta pogađalo rusku oblast Brjansk, koja se nalazi u blizini ukrajinskih pokrajina Černihiv i Sumi. Portparol ukrajinskih vazduhoplovnih snaga Jurij Ihnat negirao je u nedelju da je Ukrajina bila umešana u obaranje aviona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: