Izvori iz istrage: Ubica iz škole ne pokazuje nikakvo kajanje: "Bio je potpuno precizan"

Dečak Kosta Kecmanović star 14 godina ubio je danas osmoro učenika i radnika obezbeđenja u školi na Vračaru, a kako saznajemo, ne pokazuje nikakvo kajanje.

Izvor: B92

Sreda, 03.05.2023.

14:48

Izvori iz istrage: Ubica iz škole ne pokazuje nikakvo kajanje:
Foto: TANJUG/ ZORAN ŽESTIÆ/ bg

Kako nezvanično saznajemo, Kosta je u školu doneo dva pištolja, a oružje je uzeo iz sefa u kući. Njegov otac je, prema našim saznanjima, negirao da mu je dao šifru sefa.

Stravičan masakr dogodio se jutros u 8.40 sati, kada je dečak počeo da puca po školi. Prema nezvaničnim saznanjima, Kosta je sa 14 metaka pogodio radnika obezbeđenja koji je odmah preminuo.

Kako je navedeno na vanrednoj konferenciji za medije, dečak je ušao u učionicu u kojoj se održavao čas istorije jer je ona najbliža ulazu. Inače, škola "Vladislav Ribnikar" u kojoj je izvršen masakr ima četiri ulaza.

U školi se u trenutku pucnjave nalazio i policajac, ali je on bio na drugom mestu u školi, u obilasku. Posle stravičnog zločina, škola će pojačati prisustvo školskih policajaca.

Kako saznajemo, učeniku koji je izvršio masakr biće određeno lečenje. On se trenutno nalazi u policijskoj stanici, gde daje iskaz, a kako tvrdi izvor iz istrage, ubica ne pokazuje nikakvo kajanje.

Podsetimo, Kosta je ubijao uglavnom devojčice – likvidirao je njih 7, i jednog dečaka.

Učenik je imao spisak sa imenima dece koju je planirao da ubije, a prema našim saznanjima, bio je potpuno precizan.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: