"Srbija neće biti u NATO"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će Srbija znati šta da čini ako se Aljbin Kurti usudi da pokuša da protera Srbe sa KiM.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Vučić se obratio građanima posle obilaska Sokobanje.

"Da znate i danas je okupacioni gaulajter na severu KiM Aljbin Kurti doneo odluku, posle samo nekoliko dana od onih sramnih lažnih izbora koje su održali, da otvore most koji je bio brana i čuvar interesa našeg naroda na severu KiM, ne bi li Albalnci iz južne Mitrovice preuzeli i severnu Mitrovicu. To je njihova dugogodišnja ideja i mnogo godina se naš narod tome suprotstavljao", rekao je Vučić obraćajući se građanima tokom posete Sokobanji.

"Zašto to ovaj čovek radi? Zato što će da priča – pa mi ne želimo geto, nego otvorene gradove, što će lako da mu prolazi kod ovih sa Zapada, a u stvari jedino što želi je da protera Srbe sa severa KiM, ništa više i ništa drugo. I pod svaku cenu žele sukobe", rekao je predsednik.

"Učinićemo sve što je u našoj moći da sačuvamo mir i daćemo sve od sebe da čuvamo mir da nikada više nijedna majka ne razmišlja koga će da šalje u rat. Ali im takođe poručujemo i pre tog 2. maja i Brisela, a to će se nastaviti i posle toga – Nemojte ni da sanjate da ćete uspeti u svojim nakanama da proterate ili uništite Srbe u bilo kojem delu KiM, u tom slučaju znaćemo šta ćemo", poručio je Vučić.

Vučić je napomenuo da su poslednjih dana počeli pritisci da Srbija ne bude neutralna, jer je jedna od retkih zemalja koja ima svoju politiku – nezavisnu i slobodarsku.

"Dok sam ja predsednik i vrhovni komandant, ja vam garantujem, Srbija neće ni u NATO ni u bilo koji vojni blok. Srbija će da čuva svoju vojnu neutralnost i svoju slobodu će sama da brani. I to je naš izbor", rekao je Vučić.

On je kazao da ne može da pređe preko izbora ovog naroda, da gleda u budućnost i zato poziva da i sa onima koji su nas napali 1999. imamo najbliže i najbolje moguće odnose, ali da neke linije moraju da postoje.

"A to je linija ljubavi prema Srbiji, linija slobode koju nikada i nikome ne smemo da prepustimo, zato će Srbija samu sebe da čuva, da brani svoje nebo, da brani svoju zemlju i da brani svoje ljude", poručio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 80 idi na stranu