Krenuli u avanturu, završili kod talibana VIDEO

Trojica Britanaca odvedena su u talibanski zatvor u Avganistanu, a među njima je i takozvani ljubitelj "opasnog turizma" Majls Ratlidž.

Izvor: B92

Nedelja, 02.04.2023.

12:49

Krenuli u avanturu, završili kod talibana VIDEO
EFE/SAMIULLAH POPAL

Kako javlja Skaj Njuz, drugi zatvorenik je Kevin Kornvel, zaposlen u humanitarnoj organizaciji, a treći je neidentifikovani britanski državljanin koji upravlja hotelom u Kabulu.

"Ulažemo velike napore da osiguramo konzularni kontakt s pritvorenim britanskim državljanima u Avganistanu i pružamo podršku njihovim porodicama", kazala je osoba zadužena za medije iz britanskog ministarstva spoljnih poslova.

Međutim, Britanska kancelarija za spoljne poslove, Komonvelt i razvoj, nije potvrdila agenciji Rojters pojedinosti o britanskim državljanima.

Ratlidž je postao poznat, ali i osporavan, jer je njegov izazov da putuje u države ocenjene kao opasne, odakle se javlja i postavlja objave na društvenim mrežama.

Na Tviteru on je naveo da odlazi "na najopasnija mesta na Zemlji iz zabave", a na spisku su Avganistan, Južni Sudan i Ukrajina, prenosi Independent online.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: