Mladić izrešetan sa najmanje 20 metaka kod džamije; Izjava policije i očevidaca različita VIDEO

Izraelska policija ubila je arapskog muškaraca (26) Muhameda Elasibija blizu džamije Al-Aksa u Jerusalimu, javljaju izraelski mediji.

Izvor: B92

Subota, 01.04.2023.

11:32

Mladić izrešetan sa najmanje 20 metaka kod džamije; Izjava policije i očevidaca različita VIDEO
Tanjug/AP Photo/ Mahmoud Illean

Kada se radi o okolnostima događaja, objašnjenje policije i izjave očevidaca se, međutim, značajno razlikuju.

U policijskom saopštenju je navedeno da je Elasibi prilikom kontrole napao policajca, zgrabio njegovo oružje i uspeo da ispali metak.

Policajci su, kako se dodaje, ovo doživeli kao pretnju, otvorili vatru na Elasibija i "neutralisali ga na licu mesta", prenosi "Tajms of Izrael".

Očevici su, međutim, za izraelski portal ynetnews.com izneli drugačiju verziju događaja i smatraju da Elasibi, poreklom iz Hure, većinski beduinskog mesta u južnom Izraelu, nije predstavljao pretnju za policiju.

"Policajci su se neprimereno ponašali prema jednoj ženi, Elasibi je pokušao da joj pomogne, a onda su ga upucali. Upotreba vatrenog oružja je bila apsolutno nepotrebna", izjavio je neimenovani svedok, naglasivši da Elasibi nije bio naoružan, prenosi "Tajms of Izrael".

Izraelska policija je nakon ovog incidenta, koji se odigrao u petak uveče, rasporedila dodatne snage blizu džamije Al-Aksa.

Video snimci na društvenim mrežama pokazuju da je tokom noći s petka na subotu došlo do manjih čarki između izraelske policije i palestinskih prodavaca i vernika. Kako se navodi na društvenim mrežama, izraelska policija je ispalila u Elasibija najmanje 20 metaka.

Izraelske snage bezbednosti u Jerusalimu i na Zapadnoj obali su bile na oprezu zbog prisustva desetina hiljada muslimanskih vernika na molitvama povodom drugog petka svetog meseca ramazana.

Izraelska granična policija je rasporedila 2.300 vojnika u Jerusalimu i na Zapadnoj obali, navodi se u njihovom saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: