Uhapšen Srbin iz Zubinog potoka; SL: Ako ga ne oslobode sledi opšti ustanak

U Severnoj Mitrovici oko 17 časova je uhapšen Srbin M. B. (36), koga takozvana kosovska policija sumnjiči da je zapalio tri automobila u Leposaviću.

Izvor: Novosti

Subota, 01.04.2023.

21:09

Uhapšen Srbin iz Zubinog potoka; SL: Ako ga ne oslobode sledi opšti ustanak
Deposit/zeferli@gmail.com

Iz Srpske liste večeras su upozorili vlasti u Prištini da će, ukoliko ne oslobode uhapšenog i ne prestanu sa maltretiranjem srpskog naroda, uslediti reakcija svih Srba.

"Nakon što smo prikupili podatke o današnjoj otmici Srbina od strane Kurtijevih specijalaca želimo da naglasimo da srpski narod upozorava Prištinu da će, u slučaju da ne oslobodi neosnovano uhapšenog, koga su danas Kurtijeve jedinice otele na severu Kosova i Metohije i ne prestane sa maltretiranjem srpskog naroda, izazvati reakciju svih Srba", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Ističu da to neće biti "neko upozorenje" već opšti ustanak za zaustavljanje represije Aljbina Kurtija nad nedužnim građanima.

Naime, uhapšenog Srbina oni sumnjiče za više krivičnih dela, za umešanost u slučaj napada vatrenim oružjem na jedinicu tzv. Kosovske policije, kada su dva policajca ranjena. Iz Srpske liste tvrde da je Srbin iz Zubinog Potoka uhapšen bez ijednog dokaza i optužen ga za teška krivična dela. "Institucije tzv. Kosova nastavljaju sa maltretiranjem srpskog naroda u nameri da pred nastavak pregovora u Briselu izazovu reakciju srpskog naroda na severu Kosova i Metohije", saopštila je večeras Srpska lista.

Iz SL dodaju da "Kurtijev režim do sada nije rešio nijedan napad na Srbe, a kojih je bilo na desetine, ali kada treba progoniti Srbe bez dokaza tu deluje pod hitno. " "Očigledno da je njegova namera da izazove haos, a situacija na terenu govori da nije daleko od toga. Od skoro Priština u nameri da obmane javnost ide korak dalje, pa i u slučajevima kada su oštećeni Srbi on kao osumnjičene neosnovano hapsi Srbe i pokušava da spinuje realnost na terenu skrivajući prave krivce za napad na Srbe i srpsku imovinu", zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: