Potraga na Dunavu se nastavlja: "Ne odustajemo"

Potraga na Dunavu za trojicom nestalih mladića je i ovog jutra u toku, a brat jednog od njih, Dušan Marković, rekao je da će potragu nastaviti.

Izvor: B92

Subota, 01.04.2023.

12:27

Potraga na Dunavu se nastavlja:
Printskrin: TV Prva

Kako je rekao, pešaci, koji su se dobrovoljno prijavili da učestvuju u potrazi za mladićima, okupili su se kod restorana ''Renato'' i krenuli nizvodno.

''Danas je manji broj pešaka zbog vremenskih uslova, koji nisu loši u smislu da je nebezbedno, već su samo ljudi manje motivisani po nepovoljnim vremenskim uslovima, ali može da se radi, isto tako i na reci'', rekao je Marković i dodao da se desetak plovila uputilo sa bezbednosnim prslucima, sa ljudima koji su, kako je rekao, iskusni u čamcu, ali i da je danas znatno manje plovila u odnosu na prošli vikend, kada ih je bilo 50.

Prema njegovim rečima, konkretnih rezultata još nema, situacija na terenu se menja i imaju manje kapacitete i zbog toga ne mogu da obiđu ceo teren.

''Rečna policija apsolutno radi svoj posao sa 3 - 4 plovila, sa žandarmerijom koja ima čamac sa sonarima. Ronioci su spremni, ukoliko nešto nađu. Dodatno imamo službe koju su u komunikaciji sa nama izašle, plus naših 10, sve ukupno dvadesetak plovila, što nije dovoljno'', rekao je Marković i dodao da je jučerašnji fokus bio na ostrvu Forkontumac, gde su prebacili pešake sposobne za potragu na obali.

Kako je rekao za Tanjug, ti pešaci su prešli svaki milimetar i nema potrebe da se ide na tu lokaciju, ali da se vodostaj reke menja i da se zato na dva dana odustaje od pretrage tog ostrva.

Kako je ocenio, sledeće radne nedelje će u zavisnosti od kapaciteta videti da se još neka ekipa tamo uputi, ali i da neće više radnim danima pozivati dobrovoljce da se uključuju.

''Nastavljamo dalje sigurno i ne odustajemo, ali samo da vidimo da budemo organizovani da svi budu u jednom ili dva dana, kako ne bi rasipali dobru volju i na radne dane, već da svi u isto vreme izađemo'', rekao je Marković i dodao da razmatraju kako će i u kom obimu nastavili dalje.

Podsećamo da je u toku je potraga za trojicom mladića koji su u noći 18. marta nestali na Dunavu, pri prevrtanju čamca blizu leve obale Dunava, kod Pančevačkog mosta i da svako ko želi da ide u potragu čamcima, pozove Dušana Markovića na broj telefona 0637201202, kako bi ih on uputio gde bi najbolje bilo da pretražuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: