Rusi slave godišnjicu u Srbiji

U aprilu se navršava 90 godina od osnivanja Ruskog doma u Beogradu i tim povodom biće organizovani kulturni događaji koji su zakazani za 6. i 7. april.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Ruski dom je otvoren 1933. godine uz podršku kralja Aleksandra I Karađorđevića i na inicijativu Ruskog komiteta za kulturu, navedeno je u saopštenju Ruskog centra za nauku i kulturu "Ruski dom".

U četvrtak 6. aprila povodom jubilijarne godišnjice Ruski centar za nauku i kulturu "Ruski dom" otvoriće izložbu arhivske građe, dokumentarnog digitalizovanog materijala, unikatnih predmeta i umetničkih dela iz fondova vodećih muzeja Rusije i Srbije i privatnih kolekcija.

Izložba će biti realizovana u saradnji sa Ruskim naučnim institutom u Beogradu sa ciljem da se prikaže slika života i rada ruske emigracije u Kraljevini SHS, kao i delatnosti Ruskog doma u različitim periodima njegovog postojanja.

U muzičkom delu programa, nakon izložbe nastupiće Irina Krutova, jedna od najboljih ruskih vokalnih umetnica današnjice.

U saopštenju Ruskog centra za nauku i kulturu "Ruski dom" navedeno je da će koncert u Ruskom domu 7. aprila u 18 časova održati jedan od najznačajnijih pijanista današnjice Boris Berezovksi.

Svečanostima u Ruskom domu prisustvovaće rukovodilac Federalne agencije „Rošotrudničestvo“ Jevgenij Primakov, ambasador Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, predstavnici Vlade Republike Srbije, zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 103 idi na stranu