Rusi slave godišnjicu u Srbiji

U aprilu se navršava 90 godina od osnivanja Ruskog doma u Beogradu i tim povodom biće organizovani kulturni događaji koji su zakazani za 6. i 7. april.

Izvor: Tanjug

Subota, 01.04.2023.

17:09

Rusi slave godišnjicu u Srbiji
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Ruski dom je otvoren 1933. godine uz podršku kralja Aleksandra I Karađorđevića i na inicijativu Ruskog komiteta za kulturu, navedeno je u saopštenju Ruskog centra za nauku i kulturu "Ruski dom".

U četvrtak 6. aprila povodom jubilijarne godišnjice Ruski centar za nauku i kulturu "Ruski dom" otvoriće izložbu arhivske građe, dokumentarnog digitalizovanog materijala, unikatnih predmeta i umetničkih dela iz fondova vodećih muzeja Rusije i Srbije i privatnih kolekcija.

Izložba će biti realizovana u saradnji sa Ruskim naučnim institutom u Beogradu sa ciljem da se prikaže slika života i rada ruske emigracije u Kraljevini SHS, kao i delatnosti Ruskog doma u različitim periodima njegovog postojanja.

U muzičkom delu programa, nakon izložbe nastupiće Irina Krutova, jedna od najboljih ruskih vokalnih umetnica današnjice.

U saopštenju Ruskog centra za nauku i kulturu "Ruski dom" navedeno je da će koncert u Ruskom domu 7. aprila u 18 časova održati jedan od najznačajnijih pijanista današnjice Boris Berezovksi.

Svečanostima u Ruskom domu prisustvovaće rukovodilac Federalne agencije „Rošotrudničestvo“ Jevgenij Primakov, ambasador Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, predstavnici Vlade Republike Srbije, zaključuju u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: