Najveća suša do sada: Ko bude rasipao vodu - ide u zatvor FOTO

Tunis će prekinuti snabdevanje vodom u periodu od sedam sati tokom noći zbog najveće suše koja je do sada pogodila tu zemlju.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Navodi se da će voda biti isključivana svakog dana od 21 do 4 sata, preneo je Rojters. Šef kompanije za distribuciju vode Mosbah Hlali rekao je da je suša u zemlji, koju je pripisao klimatskim promenamama, bez presedana zbog oskudice kiše tokom četiri godine zaredom i pozvao Tunišane da razumeju odluku.

Takođe je zabranjena upotreba vode za piće za pranje automobila, zalivanje zelenih površina i čišćenje ulica i javnih mesta, a prekršiocima preti novčana kazna i kazna zatvora od šest dana do šest meseci.

Zvanični podaci pokazuju da je Brana Sidi Salem na severu zemlje, ključni snabdevač vodom za piće u nekoliko regiona, pala na samo 16 odsto svog maksimalnog kapaciteta od 580 miliona kubnih metara.

Stanovnici grada Tunisa su rekli da su vlasti isključivale noću vodu za piće u nekim delovima prestonice, kao i drugim gradovima, poslednje dve nedelje u pokušaju da smanje potrošnju, što je izazvalo veliki gnev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 635 idi na stranu