Novinari pohrlili da čuju šta će Bajden reći o optužnici protiv Trampa

Predsednik SAD Džozef Bajden nije komentarisao danas optužnicu protiv bivšeg predsednika Donalda Trampa koji je okrivljen pred velikom porotom suda na Menhetnu.

Izvor: B92

Petak, 31.03.2023.

15:42

Novinari pohrlili da čuju šta će Bajden reći o optužnici protiv Trampa
EPA/ OFFICE OF THE PRESIDENT ELECT/HA

"Nemam komentar o Trampu", rekao je Bajden novinarima ispred Bele kuće, nakon što su ga nekoliko puta pitali o Trampu, preneo je "Hil".

Upitan da odgovori da li je zabrinut zbog protesta nakon objavljivanja optužnice, Bajden je rekao "ne, neću da pričam o optužnici protiv Trampa".

Na ponovno pitanje novinara šta optužnica znači za vladavinu zakona u SAD, Bajden je opet odgovorio "nemam komentar uopšte".

Odluka o podizanju optužnice protiv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa usledila je nakon istrage o tome da li je Tramp falsifikovao poslovna dokumenta kada je preko svog advokata platio porno glumici Stormi Danijels 130.000 dolara da ne bi, u vreme predsedničke kampanje 2016, govorila o njihovoj navodnoj aferi iz 2006. Tramp je odbacio optužnicu kao "politički progon i mešanje u izbore" i poručio da je "potpuno nevin".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: