Kurti, ne može

Beograd -- Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio da kosovsi premijer Aljbin Kurti ne može da zabrani posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučić KiM.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Prema njegovim rečima, prema dogovorenim Sporazumom o zvaničnim posetama, Priština može samo da primi k znanju posetu zvaničnika Beograda prostoru KiM, a ne da je odobrava ili pak zabranjuje.

"Nervoza Aljbina Kurtija zbog dogovora u Ohridu, odakle se vratio bez ikakvog potpisa i priznanja od strane Beograda, ali sa obavezom formiranja ZSO, svakoga dana eskalira. Zato se sada uzalud junači da može da zabrani posetu predsednika Aleksandra Vučića srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, iako se on tu ništa ne pita", naveo je Petković.

Prema Petkovićevim rečima, "u Ohridu je jasno dogovoreno sprovodjenje svih prethodno porpisanih sporazuma, pa samim tim i Sporazuma o zvaničnim posetama, po kome Priština može samo da primi k znanju posetu zvaničnika Beograda prostoru KiM, a ne da je odobrava ili pak zabranjuje".

Ovakve izjave Aljbina Kurtija najbolje pokazuju sa kakvim remetilačkim faktorom se sve vreme suočava Beograd u dijalogu, naveo je Petković.

"Jasno je da Kurti ne želi dijalog i na sve načine pokušava da izbegne formiranje Zajednice srpskih opština, ali te svoje trikove Kurti može da proda možda na pijaci i nigde više", saopštio je direktor Kancelarije za KiM.

Petković kaže da je jasno da se Kurti "plaši Vučićeve posete jer zna koliko bi ona značila srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, a Kurti u srpske sredine ide krišom i na prevaru i vraća se obešenog nosa i neobavljenog posla".

Kurti je izjavio sinoć za TV Kljan da nije dobio zahtev za posetu Vučića Kosovu i Metohiji i da, "s obzirom na okolnosti u kojima se nalazimo, on ne bi bio poželjan na Kosovu".

"Ako je to osoba koja kaže da je masakr u Račku izmišljotina i nikada nije promenila stav, mislim da ne treba da dolazi na Kosovo. Naravno da necu dati dozvolu", rekao je Kurti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu