Carinici otkrili 13 dijamanata, šest dukata i zlatnu pločicu u autu stranih tablica FOTO

Carinici su na graničnom prelazu Vrška Čuka, u saradnji sa policijom, otkrili i zaplenili 13 dijamanata, šest dukata i jednu zlatnu pločicu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

"Roba" je pronađena u automobilu stranih registarskih oznaka, kojim je iz Nemačke ka Bugarskoj sam putovao 65-godišnji penzioner.

Prekršaj je otkriven juče kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje, izdvojen automobil. Mada je rekao da nema ništa da prijavi, carinici su u torbi 65-godišnjeg penzionera pronašli razne neprijavljene dragocenosti, među kojima i kutijicu sa 10 belih i 3 crna dijamanta.

Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

Pored toga, među garderobom je pronađeno i šest zlatnika od kojih su četiri iz 1913. i 1915. godine, kao i jedna zlatna pločica.

Uprava carina podseća putnike da je prilikom prelaska granice najsigurnije da prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom i da tako izbegnu potencijalni rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete.

To se odnosi kako na lični nakit koj putnici nose na sebi ili u prtljagu, tako i na investiciono zlato u obliku pločica, poluga i novčića, navodi Uprava carina Ministarstva finansija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 55 idi na stranu