Vučić: "Velika nervoza u svetu, predstoji jedno od najtežih proleća"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom rata u Ukrajini, da je situacija u svetu još mnogo komplikovanija nego što se to misli.

Izvor: Tanjug
Podeli

Predsednik Vučić je dodao i da predstoji jedno od najtežih proleća u političkom, ali i vojnom smislu.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara u Novom Pazaru da prokomentariše to što je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio da Zapad jača vojnu silu u Poljskoj, kao i da planira invaziju na Belorusiju, ali i da bi postavljanje nuklarnog oružja u Belorusiji moglo da zaštiti njegovu zemlju.

"Situacija je još mnogo komplikovanija i vidi se da je svuda velika nervoza. Lukašenko je rekao neke stvari za koje nisam siguran da bi bili oduševljeni ni u Moskvi, a za ovo drugo nisam siguran da su zadovoljni na Zapadu. Vidi se da se žuri i Ukrajincima i Rusima. Pogledajte izjavu predsednika Kine Sija, koji je uz Bajdena možda najmoćniji čovek na svetu, u kojoj kaže da njegova zemlja mora da bude pripremljena za rat. Kada sve to složite onda vam je jasno da nam predstoji jedno od najtežiih proleća ne samo u političkom već i vojničkom smislu", rekao je Vučić.

Istakao je da bi u toj sitauciji Srbija trebalo sebe da gleda i čuva, dodatnom brigom o građanima, čuvanjem mira, razgovorom sa ljudima i dodatnim ulaganajima i rastom BDP.

"Da to pokušamo, da to bude naš odgovor", poručio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 77 idi na stranu