Protesti u Jerusalimu: Demonstranti se vezali za kapiju Kneseta VIDEO

Grupa od oko 15 demonstranata vezala se jutros za kapiju Kneseta u Jerusalimu, u sklopu protesta protiv vladine politike.

Izvor: Telegraf

Četvrtak, 30.03.2023.

09:52

Protesti u Jerusalimu: Demonstranti se vezali za kapiju Kneseta VIDEO
EPA-EFE/ABIR SULTAN

"Umesto rešavanja stambene krize, borbe sa troškovima života i obnavljanja obrazovnog sistema - članovi koalicije izvode režimski udar, formiraju opasne milicije nasilnika, osuđuju zakone koji bi zaštitili žene i namerno nas sve vode u građanski rat iz ličnih interesa", naveli su demonstranti.

U Izraelu se protiv reforme pravosuđa protestuje od početka januara, a masovno posle smene ministra odbrane Jova Galanta, koji je tražio da se usvajanje spornog zakona odloži.

Ta reforma bi uklonila jednu od poslednjih kočnica koje je pravosuđe u Izraelu nametalo izvršnoj vlasti. Benjamin Netanijahu objavio je da do leta odlaže reformu pravosuđa, a u toku su razgovori predstavnika vladajuće koalicije i opozicionih partija.

Kako mediji navode, izraelski premijer je toliko zagrizao za reformu pravosuđa, jer bi se time uklonila mogućnost da se on krivično goni zbog čitavog niza korupcionaških afera u koje je on navodno umešan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: