Američki mediji optuženi: Krijete informacije, dno je puno municije

Ruska ambasada u SAD optužila američke medije da pokušavaju da sakriju informacije o umešanosti obaveštajnih službi SAD u eksplozije na gasovodu Severni tok.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.03.2023.

08:06

Američki mediji optuženi: Krijete informacije, dno je puno municije
EPA-EFE/MAURI RATILAINEN/Ilustracija

Ta ambasada takođe tvrdi i da se zataškava ogromna šteta po životnu sredinu.

U saopštenju se navodi da nije reč samo o velikim curenjima goriva zbog eksplozija za koje se veruje da su namerne, već da pretnju "neviđenom ekološkom katastrofom i nepopravljivom štetom za države regiona, predstavlja i to što što se na dnu Baltičkog mora nalaze stotine hiljada komada municije sa toksičnim hemijskim supstancama, potopljene posle Drugog svetskog rata", prenose Novosti.

Moskva kritikuje tvrdnju Bele kuće da su nezavisne istrage eksplozija na Severnom toku 1 i 2 koje vode evropske zemlje dovoljne i ističu da je to očigledan pokušaj američkih vlasti da se sakriju iza akcija saveznika.

Tvrdi se i da Vašington želi da učini sve što može da zaustavi "nepristrasne napore na utvrđivanju pravih okolnosti sabotaže" i spreči da procure informacije o verovatnoj direktnoj umešanosti američkih obaveštajnih službi u organizovanju zločina veka protiv kritične infrastrukture u Baltičkom moru".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: