Meksiko: Raste ogorčenje javnosti posle smrtonosnog požara

U Meksiku raste ogorčenje javnosti posle smrtonosnog požara u izbegličkom centru u Siudad Huarezu, u kojem je poginulo 38 ljudi.

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.03.2023.

16:24

Meksiko: Raste ogorčenje javnosti posle smrtonosnog požara
EPA-EFE/Luis Torres

U izveštaju Bi-Bi-Sija se navodi da su se pojavili snimci čija autentičnost nije zvanično potvrđena, na kojima se vidi trenutak kada je izbio požar u izbegličkom centru, koji vodi meksički Nacionalni institut za migracije (INE).

Na snimku se vidi kako uniformisani službenici napuštaju prostoriju u kojoj izbija požar, ostavljajući iza sebe u zaključanoj ćeliji grupu muškaraca, koji bezuspešno pokušavaju da otvore vrata sa rešetkama dok se dim munjevito širi.

Snimak u trajanju od 32 sekunde po svemu sudeći dolazi sa sigurnosnih kamera unutar objekta, koji se nalazi južno od graničnog prelaza na mostu Stenton-Lerdo, koji povezuje Sijudad Huarez sa gradom El Paso u Teksasu.

Predsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador obećao je danas na redovnoj konferenciji za novinare da će odgovorni za smrt 38 izbeglica biti izvedeni pred lice pravde i potvrdio da je u toku istraga o smrtonosnom incidentu u izbegličkom centru u Siudad Huarezu.

Bi-Bi-Si je analizirao i upoređivao frejmove iz sedam kadrova video snimka i nije pronašao kopiju, što navodi na zaključak da je reč o novijem snimku. Na pitanje novinara, ministar unutrašnjih poslova Meksika nije porekao poreklo snimka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: