Pretresi u Grčkoj nakon hapšenja zbog planiranja napada na jevrejski centar

Grčka policija nastavlja da sprovodi pretrese u Atini i u drugim delovima zemlje, nakon hapšenja dvojice muškaraca zbog planiranja napada na jevrejski centar.

Izvor: B92

Sreda, 29.03.2023.

15:56

Pretresi u Grčkoj nakon hapšenja zbog planiranja napada na jevrejski centar
Foto: Profimedia

Dvojica muškaraca za koje je utvrđeno da su poreklom iz Pakistana, optuženi su u utorak za terorističke aktivnosti, dok se za trećeg osumnjičenog veruje da se krije u Iranu, prenosi AP.

Rabin Mendel Hendel, koji vodi jevrejski centar u Habadu, izjavio je da je iz informativnih emisija saznao za planirani napad. "Hvala Bogu da smo bezbedni.

Zahvalni smo što je ovaj teroristički čin sprečen. Želeli bismo da se javno zahvalimo grčkim vlastima", navodi se u pismenoj poruci rabina Hendela upućenoj dopisništvu AP.

Grčka antiteroristička agencija pokrenula je na osnovu obaveštajnih informacija operaciju koja je dovela do hapšenja osumnjičenih terorista, navodi se u saopštenju grčke policije. Policijski službenik koji je odbio da bude imenovan potvrdio je ranije Rojtersu da su dvojica uhapšenih muškaraca, starosti 27 i 29 godina, pakistanski državljani.

Pozivajući se na policijske izvore, Atinska novinska agencija objavila je da su uhapšeni primali naređenja od pakistanskih državljana koji borave u Iranu. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je kasno sinoć da je izraelska obaveštajna služba Mosad pomogla Grčkoj da spreči teroristički napad.

U saopštenju iz Netanijahuovog kabineta se navodi se da su napadači povezani sa Iranom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: