Ponuda na stolu, nisu spremni

SAD ne vide spremnost Severne Koreje da prihvati ponudu Vašingtona da održi razgovore o svom programu nuklearnog naoružanja.

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.03.2023.

07:45

Ponuda na stolu, nisu spremni
Ilustracija: EPA/KCNA

Ponuda je i dalje otvorena, izjavio je portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi.

"Do danas nisu pokazali nikakvu volju za razgovore", rekao je Kirbi novinarima u Beloj kući.

Severna Koreja predstavila je juče nove, manje nuklearne bojeve glave, a lider te zemlje Kim Džong Un posetio je Institut nuklearnog naoružanja i pozvao na povećanje proizvodnje te vrste oružja, javila je danas državna severokorejska agencija KCNA.

Kim Džong Un je istakao da neprijatelj Severne Koreje nije nijedna država ili posebna grupa ljudi, već sam rat i nuklearno razaranje, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, politika proširenja nuklearnog arsenala Severne Koreje je usmerena isključivo na odbranu zemlje i regionalnog mira i stabilnosti.

Severna Koreja je u ponedeljak ujutro ispalila dve balističke rakete kratkog dometa u more, kod svoje istočne obale, saopštila je južnokorejska vojska. Ove rakete lansirane su uoči dolaska američkog nosača avoina u Južnu Koreju.

U 2022. lansirala je više od 90 raketa, najviše u jednoj godini, uprkos tome što je podvrgnuta nizu sankcija UN, SAD, EU i susednih zemalja.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: