Sud potvrdio: Darku Šariću produžen pritvor

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal, je donelo rešenje kojim se Darku Šariću produžava pritvor.

Izvor: Blic

Sreda, 29.03.2023.

08:34

Sud potvrdio: Darku Šariću produžen pritvor
EPA/ANDREJ CUKIC

Danilu Stojanoviću, Milutinu Radovanoviću i Darku Šariću je produžen pritvor u trajanju od 60 dana i to usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 3 dana od dana prijema rešenja.

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal od 12. oktobra prošle godine okrivljenom Darku Šariću stavljeno je na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivičnog dela teško ubistvo u saizvršilaštvu, krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu, krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu, u pokušaju, dva krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krivičnog dela zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, krivičnog dela lažno prijavljivanje u saizvršilaštvu, krivičnog dela iz člana 98 stav 4 u vezi sa stavom 1 Zakona o tajnosti podataka podstrekavanjem u vezi, i krivičnog dela zloupotreba službenog položaja podstrekavanjem.

"Okrivljenom Danilu Stojanoviću je stavljeno na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu i izvršenje produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu i okrivljenom Milutinu Radovanoviću je na teret stavljeno izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja i produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu", saopštio je Viši sud u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: