Dete koje je otac držao zarobljeno nije prijavljeno ni u školu; Kako je to moguće? Ko je sada odgovoran?

Devojčica (8), koju je otac U.P., kako se sumnja, držao zatočenu u stanu u Zvezdari, nije bila upisana ni u jednu školu, potvrdili su u Ministarstvu prosvete.

Izvor: RTS, Tanjug

Sreda, 29.03.2023.

08:12

Dete koje je otac držao zarobljeno nije prijavljeno ni u školu; Kako je to moguće? Ko je sada odgovoran?
Foto: Profimedia/Ilustracija

Zato, kažu, škola i nije mogla da reaguje na zanemarivanje niti da obavesti nadležne, javlja RTS.

Iz ministarstva preciziraju i da evidenciju o deci koja treba da krenu u prvi razred po zakonu vodi opština. Ko je napravio propust biće utvrđeno, obećava i Ministarstvo za brigu o porodici.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju će, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, izvršiti nadzor nad stručnim radom Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu zbog slučaja osmogodišnje devojčice koju je otac držao zatvorenu u stanu u Mirjevu i zanemarivao.

Kako je Tanjugu rečeno u tom minsitartsvu, nadzor nad stručnim radom Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu biće izvršen kako bi utvrdilo da li je u konkretnom slučaju postupano u skladu sa zakonom i propisanim standardima stručnog rada.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju je u stalnoj komunikaciji sa Gradskim centrom sa socijalni rad Beograda i odeljenjima koja su postupala u ovom slučaju Palilula i Zvezdara.

"Ministarstvo je od strane ovih odeljenja upoznato sa ovim slučajem. Reč je o detetu od osam godina koje je pronadjeno u stanu na Zvezdari, teško zanemareno od strane roditelja", rečeno je u Ministarstvu.

Devojčica se nalazi u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj, u koju je primljena radi rehidratacije i realimentacije.

"Ona joj je neophodna zbog stanja teške i dugotrajne pothranjenosti", kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi za medije.

Devojčicu je u stanu držao njen otac U.P. (38) za kojim je bila raspisana potera, a za sve se saznalo kada je I.L. (45), sa kojom je bio u emotivnoj vezi, sa razbijenim nosem i podlivima ispod oka došla u policijsku stanicu i prijavila ga za nasilje.

On je potom uhapšen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: