Veliki propust? "Zlostavljanje devojčice moglo je da se spreči" VIDEO

Novi detalji jezivog slučaja u kome je otac ćerku godinama zanemarivao i zlostavljao, držeći je u kadi.

Izvor: B92

Sreda, 29.03.2023.

19:29

Veliki propust?
Foto: Printscreen/TV Prva

Osmogodišnja devojčica živela je zapravo sama u stanu, dok je otac povremeno obilazio.

Živela je, kao što je do sada objavljeno u kupatilu, ali zaključana - ključ je bio sa spoljne strane brave. Ceo stan je bio pun smeća. Ministarstvo prosvete potvrdilo je da nije upisana ni u jednu školu.

Sve socijalne službe imaju 15 dana da podnesu izveštaj o zlostavljanoj devojčici, poručio je zaštitinik građana Zoran Pašalić. Advokat Nenad Cvjetićanin kaže da je najveći propust Centra za socijalni rad. Trebalo je da Centar i dalje vrši određene provere u odnosu na to na koji način otac - kao roditelj telj koji vrši roditeljsko pravo to pravo.

Prvi osnovni sud u Beogradu se takođe oglasio povodom jezivog slučaja devojčice koju je otac držao zarobljnu u stanu na Mirijevu. U saopštenju za javnost navodi se da presudom iz 2018. godine dete nije povereno ocu na samostalno vršenje roditeljskog prava.

Odluka suda doneta je na osnovu nalaza i mišljenja Komisije sudskih veštaka Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević” Uroš Pašajlić je ocenjen kao adekvatan roditelj koji može da se u svakom smislu stara o svom detetu.

"Kako može da neko bude procenjen kao podoban, a da nakon već godinu dve se dese ovakve stvari. Znači nesto u tim procedurama nije bilo u redu mozemo da govorimo o nekoj vrsti propusta te procene njega kao podobnog roditelja, kasnije da nije bilo praćenja od strane institucija", rekla je psihoterapeut Vera Despotović za TV Prva.

Opširnije u video prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: