Snežna mećava: Palo skoro 20 centimetara snega FOTO

Iako je kraj marta jaka snežna mećava ponovo je pogodila terititoriju opštine Ivanjica.

Izvor: RINA

Sreda, 29.03.2023.

09:18

Snežna mećava: Palo skoro 20 centimetara snega FOTO
Foto: Rina

Na pojedinim delovima Golije visina novog snežnog pokrivača dostigla je 20 centimetara.

Na teren je odmah upućena teška mehanizacija JP Putevi Ivanjica kako bi se pročistila deonica kja preko planine Golije spaja Ivanjicu sa Novim Pazarom.

"Vozila su uspela da se probiju preko ovog prevoja na samom vrhu Golije, ali vetar koji je jak na ovom mestu preti da nanese veću količinu snega, zbog toga naše mašine dežuraju. Trenutno na kolovozu ima oko 10 centimetara utabanog, snega ali put je prohodan, kazao je za agenciju RINA, Vitomir Arsović iz ivanjičkih Puteva.
Foto: Rina
On dodaje da je i dalje na snazi 24-ovno dežurstvo, a u prvom stepenu pripravnosti putari su sve do 1. aprila.

To podrazumeva četvrtinu naše mehanizaje koju smo angažovali kako bi kritičnu tačku Preko Brdo - Odraćenica držali prohodnom, ističe Arsović.

Meštani Devića koji žive podno ove planine kažu da je mesecu martu na Goliji prava zimska idila, ipak nadležni podsećaju, da su i dalje na snazi zimski uslovi vožnje i da na ovu planinu treba krenuti isključivo sa zimskim pneumaticima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: