Ruski "Solncepek" spaljuje sve pred sobom: Ukrajinci "zarobljeni"

Ruski teški bacački sistem TOS-1A Solncepek je izuzetno pouzdano oružje koje nema analoga u svetu, smatra vojni ekspert Vladislav Šurigin.

Izvor: Novosti
Podeli
 EPA/SERGEI ILNITSKY EPA/SERGEI ILNITSKY
EPA/SERGEI ILNITSKY EPA/SERGEI ILNITSKY

U komentaru za Izvestija, ekspert je naglasio da Solncepek ima veliku snagu i pokretljivost, a termobarična municija TOS-1A je izuzetno efikasna u gađanju ciljeva.

Ruski teški bacači plamena ne ostavljaju gotovo nikakve šanse za opstanak onima koji padnu pod njihovu vatru, saopštila je ukrajinska vojska u intervjuu za STRANA.ua.

"Skoro je nemoguće preživeti salvu iz TOS-1 Solcepeka, bez obzira na to koliko duboko ste zakopali. Spaljuje sve što je moguće", rekao je jedan od vojnika.

U materijalu se navodi da je superiornost ruske artiljerije kod Artjomovska (Bahmuta) odsekla ukrajinsku vojsku od većine puteva koji vode ka gradu.

Ranije se saznalo da je ruska vojska nanijela udar iz sistema bacanja plamena na položaje ukrajinske vojske u pravcu Avdejevke. Vatrenu podršku Solcepekima pružile su posade BM-21 Grad. Upotreba dve vrste projektila omogućila je vojsci da čvrsto pokrije neprijateljske položaje i nanese značajnu štetu. Udarac je nanet ne samo na vatrene položaje, već i na područje gomilanja ljudstva Oružanih snaga Ukrajine, prenosi RT.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 635 idi na stranu