Amerikanci priznali: Lansirali raketu?

Američki ministar vazduhoplovstva Frenk Kendal priznao je da su nedavna testiranja obećavajuće američke hipersonične rakete vazdušnog baziranja bila neuspešna.

Izvor: Novosti
Podeli
EPA-EFE/JAGADEESH NV
EPA-EFE/JAGADEESH NV

"Testovi koje smo upravo sproveli nisu bili uspešni. Nismo dobili rezultate koji su nam bili potrebni", rekao je on u Kongresu.

Ispitivanja hipersonične rakete rađena su 13. marta, kada je raketa AGM-183 ARRV (AGM-183 ARRW) lansirana sa strateškog bombardera B-52H kod obale Kalifornije, što je predstavljalo drugo lansiranje operativnog prototipa ARRV i fokusirao se na performanse oružja.

Američko vazduhoplovstvo je navelo da je test ispunio nekoliko ciljeva, bez dodatnih detalja.

Formulacija se razlikuje od službene izjave objavljene u decembru nakon prvog lansiranja operativnog ARRV prototipa, u kojoj se kaže da su "svi ciljevi ispunjeni" na testu 9. decembra.

Inženjeri i testeri iz ARRV tima "prikupljaju podatke za dalju analizu", saopštilo je vazduhoplovstvo.

Na pitanje da li je test 13. marta bio uspešan, vazduhoplovstvo je za "Difens njuz" odgovorilo da ne može dati dodatne informacije osim onoga što je objavljeno.

"Očekujemo da će u budućnosti biti dostupno manje informacija o ovoj temi iz operativnih bezbednosnih razloga, rekao je zvaničnik američkog ministarstva odbrane.

SAD zaostaju za Rusijom i Kinom u razvoju hipersoničnog naoružanja, gde su takvi sistemi već raspoloživi u upotrebu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 635 idi na stranu