"Nateraćemo ih da nas se plaše" FOTO

Severna Koreja je predstavila nove, manje nuklearne bojeve glave za svoje sve moćnije rakete.

Izvor: japantimes.co.jp/M.S.
Podeli
Korean Central News Agency/Korea News Service via AP
Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Fotografije su u državnim medijima objavljene u utorak, dok je lider Kim Džong Un naredio pojačanu proizvodnju nuklearnih materijala za oružje u svom nastojanju da ispuni obećanje o povećanju atomskog arsenala.

Slike koje prate izveštaj centralne korejske novinske agencije pokazuju da Kim Džong Un i visoki zvaničnici pregledaju nove bojeve glave, koje su označene kao Hvasan-31, tokom posete severnokorejskog lidera i drugih visokih zvaničnika tokom posete Institutu za nuklearno oružje u zemlji.

U izveštaju KCNA navodi se da je Kim obavešten o "tehnološkim specifikacijama i karakteristikama … novog taktičkog nuklearnog oružja prema svrsi operacije i ciljevima, zamenljivosti sa različitim sistemima naoružanja", kao i o planovima zemlje za nuklearni kontranapad.

Kim je takođe pozvao zvaničnike da prošire "proizvodnju nuklearnog materijala za oružje" neophodnog za "eksponencijalno" jačanje arsenala zemlje kako bi naterali neprijatelje da ih se "plaše i da se ne usude da provociraju državni suverenitet".

Sever bi, rekao je Kim, trebalo da bude spreman da upotrebi oružje "bilo kada i bilo gde".

Relativno male zelene bojeve glave koje se vide na fotografijama se očigledno mogu montirati na razne projektile,a neke od njih se i vide na posterima istaknutim na zidu u pozadini slika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 635 idi na stranu