Sprema se tajna poseta Zelenskog – gde ide?

Do posete Volodimira Zelenskog Varšavi moglo bi doći u bliskoj budućnosti, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Poljske Pavel Jablonski.

Izvor: Novosti

Utorak, 28.03.2023.

10:32

Sprema se tajna poseta Zelenskog – gde ide?
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

On je dodao da će se putovanje pripremati tajno, ali da se "ne žuri".

"Mislim da će se ovo (poseta Zelenskog) dogoditi u bliskoj budućnosti, ali nemojmo žuriti", rekao je Jablonski. On je napomenuo da će se priprema posete odvijati u tajnosti.

"Naravno, nećemo najaviti ovu posetu, kako to obično biva... U slučaju Zelenskog, neće biti takve izjave, iz bezbednosnih razloga", odgovorio je zamenik ministra.

On je naglasio da se trenutno vodi veoma intenzivna diskusija o budućnosti Ukrajine i njenom oporavku nakon okončanja sukoba.

"Stvara se određeni sistem na osnovu kojeg će funkcionisati ovaj mehanizam, koji se ponekad naziva Maršalov plan za Ukrajinu", rekao je Jablonski.

Istovremeno je naglasio da je poljski biznis spreman da učestvuje u obnovi Ukrajine.

"Sastanci se održavaju redovno, nekoliko stotina kompanija je već apliciralo za zajedničku platformu koju smo napravili i u okviru koje se razmenjuju informacije", rekao je zamenik ministra i dodao da se nastavlja rad na poljsko-ukrajinskom sporazumu, koji će "stvoriti bilateralne privilegije, tako da poljske kompanije i građani imaju privilegije u Ukrajini", prenela je RIA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: