Veliki požar u Meksiku: Više od 30 migranata nastradalo VIDEO

Vlada meksičke države Čivava saopštila je da je 37 migranata poginulo u požaru u Nacionalnom centru za migracije u Sijudad Huarezu, blizu granice sa SAD.

Izvor: B92

Utorak, 28.03.2023.

09:32

Veliki požar u Meksiku: Više od 30 migranata nastradalo VIDEO
Ilustracija: EPA-EFE/Mario Guzman

U saopštenju se navodi da je do požara došlo nakon što su vlasti pokupile oko 70 migranta koji su se nalazili na ulicama grada, objavio je Si-En-En (CNN).

Dobrovoljni spasioci rekli su za Rojters da ima i dosta povređenih migranata. Mediji prenose da je još 40 ljudi prebačeno u oblasne bolnice na lečenje. Požar je izbio nešto pre ponoći, što je izazvalo mobilizaciju vatrogasaca i desetina vozila hitne pomoći.

Na fotografijama napravljenim na licu mesta vide se kako vatrogasci i spasioci stavljaju nekoliko tela pokrivenih ćebadima na parking objekta INM.

Spasilac koji je tražio da ne bude identifikovan jer nije bio ovlašćen da razgovara sa novinarima objasnio je da se na licu mesta nalazi oko 70 migranata, uglavnom Venecuelanaca.

Sijudad Huarez, koji se nalazi u susedstvu sa El Pasom u Teksasu, jedan je od pograničnih gradova u kojima su brojni migranti bez dokumenata koji traže utočište u Sjedinjenim Državama ostali nasukani.

Nedavni izveštaj Međunarodne organizacije za migracije (IOM) navodi da je od 2014. godine oko 7.661 migrant umro ili nestao na putu za SAD, dok je 988 poginulo u nesrećama ili dok su putovali u neljudskim uslovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: