"Ovo postaje mesto iz post-apokaliptičnih filmova" FOTO

Rusija pretvara ukrajinski grad Avdivka u "mesto iz postapokaliptičnih filmova" imajući u vidu da su granatiranja jača, kaže lokalni zvaničnik, piše Euraktiv.

Izvor: EurActiv

Utorak, 28.03.2023.

08:22

Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

U gradu u oblasti Donjecka, koji se nalazi na oko 90 kilometara od Bahmuta, ostalo je još oko 2.000 civila, od 30.000 koliko ih je živelo u tom gradu pre rata.

"Žao mi je što ovo kažem, ali Avdivka sve više liči na mesto iz post-apokaliptičnih filmova", napisao je načelnik gradske vojne uprave Vitalij Barabaš na Telegram kanalu. Počela je evakuacija komunalnih radnika koji su još ostali u gradu i uskoro će biti isključena i mobilna mreža “jer u gradu ima doušnika ruskih okupatora“, dodao je Barabaš.

S obzirom na to da su ruske snage nedavno postepeno napredovale ka Avdivki ukrajinska vojska je prošle nedelje upozorila da bi grad mogao postati “drugi Bahmut“ gde su višemesečne žestoke borbe pretvorile grad u ruševine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: