Povećava se nuklearni arsenal? Država mora da bude spremna

Lider Severne Koreje Kim Džong Un pozvao na povećanje proizvodnje nuklearnih materijala kako bi se povećao nuklearni arsenal te zemlje.

Izvor: index.hr, Beta/AFP

Utorak, 28.03.2023.

08:04

Povećava se nuklearni arsenal? Država mora da bude spremna
Tanjug/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Kim je to izjavio tokom inspekcije programa nuklearnog oružja u zemlji, pri čemu je testirana tehnologija okidača.

On je, kako prenosi državna delevizija, rekao i da bi Pjongjang trebalo da bude potpuno spreman za korišćenje nuklearnog oružja u bilo kom trenutku.

Posle razgovora sa zvaničnicima državnog instituta za nuklearno oružje, Kim je rekao da Severna Koreja mora da se pripremi da upotrebi svoje nuklearno oružje "bilo gde i bilo kada", javila je KCNA.

Kada Severna Koreja "savršeno" bude pripremila svoje sisteme nuklearnog naoružanja, "neprijatelj će nas se plašiti i neće se usuditi da ospori suverenitet naše države, našeg sistema i našeg naroda", rekao je Kim.

Severnokorejska vojska je simulirala nuklearnu vazdušnu eksploziju s dva taktička balistička projektila zemlja-zemlja tokom vežbe gađanja u ponedeljak, objavila je KCNA u odvojenom saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: