Opozicija: Vlada je zaslužna što zahtev tzv. Kosova za članstvo u SE nije na dnevnom redu

Zahtev tzv. Kosova za članstvo u SE rizikuje da ponovo bude izostavljen sa dnevnog reda Samita Saveta Evrope, koji će se održati 16. i 17. maja na Islandu.

Izvor: B92

Utorak, 28.03.2023.

09:29

Opozicija: Vlada je zaslužna što zahtev tzv. Kosova za članstvo u SE nije na dnevnom redu
Foto: Shutterstok/olrat

Za to kosovska opozicija krivi vladu u Prištini, prenosi Kosovo online.

U vladajućem Pokretu Samoopredeljenje su skeptični po pitanju stavljanja zahteva tzv. Kosova na dnevni red, ali kažu da nakon prihvatanja francusko-nemačkog plana očekuju da do tog trenutka neće proći mnogo vremena.

"Verujem da treba da vode računa da Kosovo treba što pre da bude uvršteno na dnevni red Saveta Evrope, ako ne u maju, verujem da to može biti na narednim sastancima. Naravno da ćemo raditi na tome da se to što pre desi", rekla je Arbreše Krueziju Hiseni iz Samoopredeljenja.

Sa druge strane, poslanici opozicionih partija kritikuju Vladu i delegaciju koja predstavlja Kosovo u Savetu Evrope.

"Zasluga Vlade je što zahtev tzv. Kosova još nije na dnevnom redu, zbog dešavanja na severu i zbog neslaganja u postupanju sa našim međunarodnim saveznicima”, rekla je poslanica ABK Time Kadrijaj.

Poslanik DPK Džavit Haljiti istakao je da se nada da će biti veće posvećenosti vlade tom pitanju.

"Nadam se da će biti veće posvećenosti jer odluke ili procedure neće biti izglasane u skupštini ako ne odu u skupštinski biro", rekao je Haljiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: