Obratio se Netanijahu: Dao obećanje

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu je obećao da će sprečiti raskol u društvu i učiniti sve da ništa ne ugrozi državu i demokratiju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.03.2023.

20:11

Obratio se Netanijahu: Dao obećanje
Foto: EPA-EFE/Ariel Schalit

On je potvrdio da se sudska reforma odlaže do leta.

"U skladu sa svojom nacionalnom odgovornosti i željom da sprečim raskol u društvu, odlučio sam da obustavim drugu i treću raspravu o zakonu na ovoj sednici Kneseta kako bih dao vremena za postizanje dogovora tokom sledeće sednice Kneseta", rekao je Netanijahu u obraćanju naciji. Istakao je i da "nije spreman da pocepa narod".

"Mi nismo neprijatelji, mi smo jedan narod", rekao je Netanijahu u obraćanju naciji.

"Pravim pauzu od donošenja zakona radi pregovora… Sprovešćemo reformu, svi razumeju da je potrebna. Dogovorićemo se sa drugom stranom i sprovesti", obećao je Netanijahu.

On je saopštio da neće odustati od onoga "za šta smo izabrani", ali će pokušati da dođe do razumevanja.

"Apelujem na sve, imamo zajedničku sudbinu i jedan smo narod, pozivam sve da se na mitinzima ponašaju odgovorno i da ne prave provokacije", zaključio je on.
U Izraelu već mesecima traju protesti zbog najavljene vladine reforme pravosuđa, a to je izazvalo i podelu među političarima.

Netanijahu je sinoć smenio ministra odbrane Joava Galanta nakon što je on u subotu zatražio od vlade da obustavi sprovođenje reforme pravosuđa.

Pročitajte još:



Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: