Policija jasna: Uhapšen špijun

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je uhapšen radnik japanske firme "Astelas farma" i da je osumnjičen za špijunske aktivnosti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.03.2023.

10:49

Policija jasna: Uhapšen špijun
EPA-EFE/JEROME FAVRE

Kineske vlasti su ranije ovog meseca saopštile da su usvojile oštre mere u skladu sa krivičnim zakonom protiv pojedinaca, podsetila je portparolka ministarstva spoljnih poslova Mao Ning.

"Ovaj japanski državljanin je osumnjičen za špijunske aktivnosti", rekla je Mao, dodajući da je Kina obavestila japansku ambasadu u Pekingu, preneo je Rojters.

Mao je rekla da je bilo mnogo sličnih slučajeva prethodnih godina i da je Japan trebalo da uradi više da objasni svojim građanima da se ne upuštaju u takve aktivnosti.
Kompanija nije otkrila identitet zaposlenog, a portparolka je dodala da nije jasno zbog čega tačno je japanski državljanin pritvoren.

"Želim da naglasim da kompanije i pojedinci treba da poštuju zakone Kine. Uostalom, ovo je i medjunarodna uobičajna praksa. Kina će se u ovom slučaju ponašati u skladu sa medjunarodnim zakonom i štitiće prava osumnjičenog u skladu sa pravom", dodala je Mao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: