Britanci: Napadnuta ruska baza

Britansko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je 22.3. bio pokušaj napada na rusku pomorsku bazu, ali napad nije uspeo.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.03.2023.

08:14

Britanci: Napadnuta ruska baza
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

"Dana 22. marta 2023. najmanje tri bespilotna plovila (USV) i jedna bespilotna letelica navodno su pokušali da napadnu rusku pomorsku bazu Sevastopolj, na okupiranom Krimu“, pišu Britanci.

"Izveštaji otvorenog izvora ukazuju na to da je jedan USV zaustavljen u blizini luke, dok su dva uništena u luci. Ruski zvaničnici su rekli da nijedan ruski brod nije oštećen“, dodaje se.

"U prethodnom napadu USV na Sevastopolj 29. oktobra 2022. godine navodno su oštećeni minolovac Ivan Golubets i fregata Admiral Makarov“, dodaju Britanci.

Iako novi udari verovatno nisu oštetili nijednu vojnu imovinu, pretnja USV će verovatno nastaviti da ograničava operacije ruske Crnomorske flote, zaključili su Britanci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: