Britanci: Napadnuta ruska baza

Britansko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je 22.3. bio pokušaj napada na rusku pomorsku bazu, ali napad nije uspeo.

Izvor: index.hr

Ponedeljak, 27.03.2023.

08:14

Britanci: Napadnuta ruska baza
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

"Dana 22. marta 2023. najmanje tri bespilotna plovila (USV) i jedna bespilotna letelica navodno su pokušali da napadnu rusku pomorsku bazu Sevastopolj, na okupiranom Krimu“, pišu Britanci.

"Izveštaji otvorenog izvora ukazuju na to da je jedan USV zaustavljen u blizini luke, dok su dva uništena u luci. Ruski zvaničnici su rekli da nijedan ruski brod nije oštećen“, dodaje se.

"U prethodnom napadu USV na Sevastopolj 29. oktobra 2022. godine navodno su oštećeni minolovac Ivan Golubets i fregata Admiral Makarov“, dodaju Britanci.

Iako novi udari verovatno nisu oštetili nijednu vojnu imovinu, pretnja USV će verovatno nastaviti da ograničava operacije ruske Crnomorske flote, zaključili su Britanci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: