Putinovo "čišćenje" Ukrajine: Procurili "špijunski" dokumenti

Ruski predsednik Vladimir Putin u planu napada na Ukrajinu navodno je predvideo koncentracione logore za državljane ove zemlje, tvrde američki mediji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.03.2023.

07:58

Putinovo
EPA-EFE/MAXIM BLINOV/SPUTNIK/KREMLIN POOL / POOL MANDATORY CREDIT

Oni su izneli ove podatke na osnovu mejlova koji su, prema njihovim rečima, procurili iz ruske tajne službe FSB. Dostavio im ih je ruski aktivista za ljudska prava Vladimir Osečkin

Kako donosi "Njujork post", špijunski dokumenti koji su procurili iz FSB-a pokazuju da je Putin planirao potpuno "čišćenje Ukrajine" s terorom koji uključuje akciju "od vrata do vrata". Jezivi imejlovi iz ruske obaveštajne službe FSB govore o naredbama "sa samog vrha" da se civili odvedu u koncentracione logore u pokušaju osvajanja Ukrajine. Izvor iz FSB-a prosledio je e-poštu ruskom aktivisti za ljudska prava Vladimiru Osečkinu, koji je osnovao Gulagu, aktivističku veb-stranicu koja je primarno koncentrisana na uslove u zatvorskom sistemu zemlje, izveštavaju američki mediji.

Do curenja dolazi nedelju dana nakon što je Međunarodni kazneni sud optužio Putina za ratne zločine na osnovu optužbi povezanih s navodnom šemom deportacije ukrajinske dece u Rusiju.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je Rusija izvršila više od 16.000 prisilnih deportacija dece građana njegove zemlje u Ukrajinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: