Grčka ne menja stav

Stav Grčke po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova ostaje isti, poručila je predsednica Grčke Katerina Sakelaropulu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.03.2023.

08:42

Grčka ne menja stav
Tanjug/AP Photo/Petros Karadjias

Ona je, pred današnji dolazak u Beograd za list Politika, istakla da Grčka podržava sporazume dve strane koji vode normalizaciji odnosa

Predsednica Grčke je takođe objasnila da je Grčka verna svojoj politici na Zapadnom Balkanu i sledi pragmatičan i konstruktivan pristup u odnosu na tzv. Kosovo, koji ima za cilj jačanje stabilnosti i sigurnosti.

Istakla je i da takav pristup ima za cilj i sveukupni pomak ka EU integracijama celog regiona, što je ocenila kao strateški cilj.

"Stav Grčke o Kosovu ostaje nepromenjen. Naša konstruktivna politika prema Kosovu je u skladu sa tom pozicijom, promoviše razvoj i jača stabilnost i bezbednost na Zapadnom Balkanu", rekla je ona.

Predsednica Grčke pozdravila je napredak koji je postignut na dva sastanka Beograda i Prištine u Briselu i Ohridu sa sporazumom i implementacionim aneksom.

"Grčka je spremna da podrži i Beograd i Prištinu na putu normalizacije njihovih odnosa i da doprinese medjunarodnim naporima za unapredjenje bezbednost, stabilnosti i prosperiteta naroda u regionu", rekla je Sakelaropulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: