Grčka ne menja stav

Atina, Beograd -- Stav Grčke po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova ostaje isti, poručila je predsednica Grčke Katerina Sakelaropulu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/AP Photo/Petros Karadjias
Tanjug/AP Photo/Petros Karadjias

Ona je, pred današnji dolazak u Beograd za list Politika, istakla da Grčka podržava sporazume dve strane koji vode normalizaciji odnosa

Predsednica Grčke je takođe objasnila da je Grčka verna svojoj politici na Zapadnom Balkanu i sledi pragmatičan i konstruktivan pristup u odnosu na tzv. Kosovo, koji ima za cilj jačanje stabilnosti i sigurnosti.

Istakla je i da takav pristup ima za cilj i sveukupni pomak ka EU integracijama celog regiona, što je ocenila kao strateški cilj.

"Stav Grčke o Kosovu ostaje nepromenjen. Naša konstruktivna politika prema Kosovu je u skladu sa tom pozicijom, promoviše razvoj i jača stabilnost i bezbednost na Zapadnom Balkanu", rekla je ona.

Predsednica Grčke pozdravila je napredak koji je postignut na dva sastanka Beograda i Prištine u Briselu i Ohridu sa sporazumom i implementacionim aneksom.

"Grčka je spremna da podrži i Beograd i Prištinu na putu normalizacije njihovih odnosa i da doprinese medjunarodnim naporima za unapredjenje bezbednost, stabilnosti i prosperiteta naroda u regionu", rekla je Sakelaropulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu