Panika: Eksplodirao dron u Rusiji; Ukrajinci napali? VIDEO

U oblasti Tula u Rusiji, nedaleko od šireg regiona Moskve, navodno je pao i eksplodirao dron kamikaza.

Izvor: Blic

Nedelja, 26.03.2023.

16:23

Panika: Eksplodirao dron u Rusiji; Ukrajinci napali? VIDEO
Tanjug/AP Photo/Libkos

"Eksplozija je odjeknula u Kirejevsku u Tulskoj oblasti u Ruskoj Federaciji. Lokalni mediji javljaju o padu drona. Oštećeno je nekoliko kuća. Dve osobe imaju rane od gelera", navodi Noel reports, nalog koji prati vesti o sukobu u Ukrajini na društvenim mrežama.

Nađeni ostaci drona, koji su navodno snimljeni, ukazuju da je u pitanju model "tu-141 striž".

"Pala bespilotna letelica bez identifikacionih i službenih oznaka pronađena je na polju udaljenom od stambenih zgrada“, navodi se u saopštenju regionalnih snaga bezbednosti.

Delovi ukrajinske bespilotne letelice "Tu-141 striž" pronađeni su na mestu eksplozije u gradu Kirejevsku u Tulskoj oblasti u Rusiji, u kojoj su povređene tri osobe, izjavio je danas portparol ruskih agencija za sprovođenje zakona.

"Istražitelji su pronašli delove ukrajinske bespilotne letelice "Tu-141 striž" na mestu eksplozije u Kirejevsku“, rekao je portparol za TASS.

"Dron je bio naoružan"

Pad drona sa municijom mogao bi biti uzrok eksplozije u Kirejevsku u ruskoj Tuskoj oblasti, u kojoj je povređeno dvoje ljudi, izjavio je za RIA Novosti predstavnik hitne pomoći. "Prema preliminarnim informacijama, došlo je do pada naoružanog drona", rekao je taj izvor.

Udaljenost od mesta događaja do Moskve je oko 250 km.

Baza prenosi da je dron veličine 290 sa 120 cm, pozivajući se na svoje izvore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: