Uništen "Saratov": Težak udarac za Moskvu VIDEO

Pre godinu dana ukrajinska raketa je pogodila rusku Crnomorsku flotu.

Izvor: index.hr

Subota, 25.03.2023.

20:06

Uništen
Foto: Profimedia

Istovremeno, ukrajinske snage su tvrdile da je ruski ratni brod Saratov potpuno uništen u incidentu, što Rusi dosledno negiraju.

Na godišnjicu razaranja, međutim, priznali su gubitak. Istovremeno, Ukrajinci su podelili snimak na društvenim mrežama

Ruski komandant je priznao da je brod Saratov zaista uništen u granatiranju. "Pre godinu dana izgubili smo bojni brod Saratov u borbi. Izgubili smo i posade brodova Orsk, Novočerkask i Cezar Kunikov", rekao je Feliks Menkov, komandant krimske pomorske baze u Sevastopolju, prenose ruski mediji.

Ukrajinske snage objavile su snimak raketnog napada u znak priznanja i godišnjice. Načelnik ukrajinskog generalštaba Valerij Zalužni napisao je da su napadi "razvejali mit o neuništivoj ruskoj floti“. On je dodao da je ovo još jedan dokaz da neće dozvoliti da neprijatelj ostane ni u svom moru ni na njihovoj zemlji, piše Nevseek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: