Putinu spremaju "kraj"? "Ako ga neko ne zadavi..."

Ruski desničar Igor Girkin rekao je da će ruskom predsedniku Vladimiru Putinu biti suđeno za ratne zločine samo ako ga neko ne "zadavi". posle poraza.

Izvor: Jutarnji list

Subota, 25.03.2023.

19:05

Putinu spremaju
EPA-EFE/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / POOL

On smatra da će Putin izgubiti u skobu sa Ukrajinom.

Savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko objavio je u petak na svom profilu na društvenoj mreži Tviter video na kojem Girkin odgovara na pitanje: "Koliko je verovatno da je jedan od najbližih saradnika (predsednika Ruska Federacija, Vladimir Putin) predaće ga Međunarodnom krivičnom sudu zbog poternice?".

"Ako izgubimo rat i neko ga ne zadavi, neki "mogući" Navaljni će ga poslati u Hag", rekao je Girkin aludirajući na Alekseja Navaljnog, dugogodišnjeg kritičara Putinovog režima.

Podsetimo, Girkin je bivši rezervista Federalne službe bezbednosti Ruske Federacije koji gaji monarhističke i imperijalističke stavove, predvodi rusku nacionalističku organizaciju Pokret Nova Rusija, koja se zalaže za širenje Federacije na Donbas i druga područja u cilju ujedinjenja. ruski narod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: